Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Απ τα Χασιά ως τα Λουκίσια

Σημερα η βολτα μας ακολουθει την εξης διαδρομη:
1_ Κατω Πατησια - Χασια - (Φυλη). Part 1 Part 2

Ενα μερος που αφ' ενος αποτελει πυλη προς τα Δερβενοχωρια, την Ελευσινα και τη Θηβα αφ' ετερου αποτελει απο μονο του γνωστο στεκι των καλοφαγαδων (χασαποταβερνες). Επισης περναει κανεις απ τη Χασια για να παει στην πηγη και στο φρουριο της Φυλης (φρουριο του θρασυβουλου) , το μοναστηρι του Αγιου Κυπριανου, και το γνωστο μοναστηρι της Κοιμησεως της Θεοτοκου (Mονη Kλειστων).
2_ Χασια - Στεφανη.

Το χωριο Στεφανι, εκτος απο κοψιδια, εχει να μας προσφερει και τον τροπο να παμε Ελευσινα, μεσα απο μια πανεμορφη και υσηχη διαδρομη.

3_ Στεφανι - Δαφνη.

Σημειωση: στη Δαφνη απλως ακολουθουμε το δρομο και αγνοουμε τις ταμπελες που λεν δεξια, γιατι οπως θα δειτε μας οδηγουν σε αγροτικους δρομους που οπως θα δειτε δε βγαζουν πουθενα.

4_ Δαφνη - Αγροτικη διαδρομη.
Μια απ τις αγροτικες διαδρομες που καταληγει κανεις να κανει, αν στριψει δεξια στη Δαφνη, ακολουθοντας την ταμπελα που λεει δεξια: Νεοχωρακι Ερυθρες.

5_ Και να τι συμβαινει σ ενα Fuduro

Απο παλια εθνικη οδο Aθηνων Θηβων, περναμε μεσα απ τη θηβα, και παμε ως το Μουρικι.
Ενα σταυροδρομι που μας οδηγει σε αρκετα μερη οπως π.χ. η Χαλκιδα.

8_ Μoυρικι - Λουκισια
Μια μαγευτικη διαδρομη που ξεκιναει απ το Μουρικι, περναει διπλα απο δυο λιμνες, (η μια η Υλικη), και παει στα Λουκισια. Αν συνεχισει κανεις καταληγει στον Ιπποκαμπο (Αλυκες), και τελικα Χαλκιδα - Ευβοια.

Λουκισια - Θηβα. Η προηγουμενη διαδρομη αναποδα για να καταγραψω τις λιμνες με προδωσε ομως ο ηλιος.

..........................................................................................................................................